ODKUP
ALUMINIJA

Aluminij

Aluminij je zelo pomemben in zaradi svojih lastnosti tudi zelo priljubljen material v sodobni industriji. Gradbeništvo, avtomobilska, letalska in vesoljska tehnologija, elektronika so panoge, ki brez aluminija skorajda ne obstajajo, prav tako je ta element dobro znan v vsakem gospodinjstvu. Ker je aluminij res močno razširjen in široko uporaben, je odkup aluminija danes zelo priljubljen. To v bistvu pomeni, da lahko aluminij, ki ga ne potrebujete, pametno pretvorite v zaslužek, s tem pa nekaj naredite tudi za naše okolje, saj odpadni aluminij hkrati predstavlja tudi surovino za nove aluminijaste izdelke. Aluminij je dandanes v bistvu tako priljubljen zato, ker je odporen na korozijo, preprosto se ga oblikuje in obdeluje, se ne iskri in je na splošno znan kot hvaležen material, ki mu v skladu s potrebami dodajajo različne elemente.

Aluminij z reciklažo ne izgublja svojih lastnosti

Če vas zanima odkup aluminija, vas vabimo, da si preberete več o njegovi rabi, hkrati pa tudi o tem, kako sam odkup poteka. Dobro je vedeti, da lahko aluminij recikliramo celo do stoodstotne učinkovitosti, kar pomeni, da vam bo narava, če ga boste dali reciklirati, hvaležna. Aluminij ob reciklaži namreč ne izgublja lastnosti, zaradi katerih je tako uporaben.

odkup aluminija

Veste, kje vse najdete aluminij, ki je primeren za odkup?

Aluminij je danes v gospodinjstvih že tako prisoten, da se tega morda niti ne zavedamo. Najdemo ga v aluminijasti foliji, različnih pločevinkah in konzervah, tetrapakih, nekaterih posodah, številnih embalažah in še kje. Če vas zanima odkup aluminija, lahko v ta namen pripravite vse našteto, torej tudi pločevinko, konzerve in tetrapake, ki ste jih sicer nameravali odvreči v za to primerno posodo za odpadke. Če se odločite za odkup, bodite pozorni le na to, da vse našteto primerno očistite in s tem olajšate sam proces recikliranja.

Tudi najrazličnejši gradbeni odpadki in posamezni elementi, ki so namenjeni tej panogi, so primerni za odkup aluminija. Aluminij je lahek in vzdržljiv ter odporen na korozijo, zaradi česa gradbeništvu danes namenijo približno petino svetovne proizvodnje aluminija. Ta material danes uporabljajo pri izdelavi sten in stropov, stavbnega pohištva, strešnih kritin, konstrukcijskih elementov, senčil … Aluminij je res vsestranski in dandanes ga uporabljajo tudi pri gradnji res velikih objektov, kot so mostovi, športna igrišča … V kolikor imate gradbeni material iz aluminija, je odkup aluminija morda prava rešitev tudi za vas.

Če imate doma kakšne avtomobilske dele, ki svojemu namenu ne služijo več, se lahko odločite za odkup aluminija, s pomočjo katerega se boste na eleganten način rešili odpadnih delov, hkrati pa lahko tudi elegantno zaslužite. Aluminij najdemo v blokih motorjev, avtomobilskih oblogah, platiščih in še kje, na splošno pa se avtomobilska industrija giblje v smeri vse večje porabe aluminija, saj se z uporabo tega lahkega materiala sama teža vozila zniža, s tem pa se lahko pomembno vpliva tudi na izpuste škodljivih plinov.

Aluminij lahko najdemo v električnih vodnikih oziroma kablih, saj je visoko prevoden in lahek. Prepoznali ga boste po tem, da ni magneten in da je srebrne barve. V kolikor vas zanima odkup aluminija, za kar najboljši izkoristek in najboljšo cenitev aluminijaste kable povsem ločite od preostalih. Dobro namreč je, da ponudniku predate zgolj in samo aluminij, saj si tako lahko obetate boljši zaslužek. In tudi z reciklažo tako ne bo nobenih težav.

Ste vedeli, da je aluminij pogosto uporabljen tudi v telefoniji in informacijski industriji na splošno? Telefonska ohišja, ki so izdelana iz aluminija, že nekaj časa veljajo za ‘nekaj več’, saj ta element nudi obdelavo površine po željah, s tem pa lahko telefon postane priljubljen modni dodatek. Aluminij je največkrat uporabljen za ohišja tako imenovanih ‘premium’ pametnih telefonov, saj ima v primerjavi s plastiko boljše nekatere lastnosti. Če imate torej telefon, ki ga ne uporabljate več in je kakšen od njegovih delov izdelan iz aluminija, je odkup aluminija dobra odločitev.

Pogosto se zgodi, da niti ne vemo, iz katerega materiala so izdelane stvari, ki jih vsakodnevno uporabljamo. Morda ne veste, da je aluminij lahko sestavni element zunanjega pohištva, kot so stoli in mize. Njihovi okvirji so pogosto precej lahki, kar lahko priča o njihovi sestavi. V kolikor imate torej neke dele zunanjega pohištva, ki bi se ga radi znebili, nas kontaktirajte, morda se dogovorimo za odkup aluminija.

Smo vas že prepričali v odkup aluminija? Če ne, vas vabimo, da nas kontaktirate in vam iz prve roke povemo še več. Pokličete nas lahko po telefonu, izpolnite lahko kontaktni obrazec, mi pa se bomo potrudili, da se vam oglasimo oziroma vam odgovorimo v najkrajšem mogočem času.

Kako sploh poteka odkup aluminija? Najpogosteje prvi stik poteka prek telefona in takrat se okvirno dogovorimo okoli vsega, na primer o tem, kako kakovostne surovine ponujate. V kolikor je potreben ogled na kraju samem (če je odpadnega materiala res veliko), se dogovorimo tudi o tem, nato pa sestavimo konkreten načrt odvoza. S pomočjo naših vozil in naprav poskrbimo za hiter odvoz v reciklažo. Seveda v tem času dorečemo tudi ceno za odkup aluminija in naš dogovor sklenemo tako, da smo na koncu zadovoljni vsi.

Vas zanima, kakšna je cena za odkup aluminija? Odvisna je od več dejavnikov, med katerimi so pomembni ohranjenost materiala, njegova starost, čistost, povpraševanje na trgu in še kaj. Včasih je pri odvozu treba poskrbeti za drugačne pogoje, na primer za razrez materiala ali nalaganje s pomočjo posebnih naprav. Še posebej to velja, če je materiala zelo veliko in ga z eno samo transportno potjo ne zmoremo odpeljati. Poudariti je treba, da pri delu stremimo k največji mogoči varnosti in tudi iz tega razloga odkup aluminija pri nas zahteva usposobljene in dobro izobražene ljudi, ki vedo, kaj delajo.

Dobro za okolje, zdravje in vaš žep

Ne glede na to, kakšna bo cena za vaš odpadni aluminij, ste lahko prepričani, da boste z odkupom naredili veliko dobrega. Tisto, kar ste želeli zavreči, lahko z reciklažo spremenijo v nove izdelke, ki ne izgubljajo svoje kakovosti. S tem se boste znebili odpadnega materiala in hkrati naredili veliko dobrega za okolje, v katerem živite. Pa še nekaj zaslužka si lahko obetate! Odkup aluminija je torej tu zato, da odpravi vaše skrbi, kam z odpadki. Občutek, da so iz vaših odpadkov nastali novi koristni izdelki, pa je več kot odličen. Zaupajte torej odkup aluminija nam, ki slovimo po korektnem odnosu do vsakega, hkrati pa smo vam ves čas pripravljeni tudi konkretno svetovati o tem, kako postopati pri vsem skupaj.

5/5 - (1 vote)

Pogosta vprašanja
in odgovori

Če se odločite za ta korak, ste lahko prepričani, da boste naredili nekaj dobrega tako zase kot okolje, v katerem živite. Če lahko na ta način še nekaj zaslužite, je pa to sploh odlična novica. Aluminij, ki ga odkupimo, gre namreč v proces reciklaže, saj element s tem postopkom ne izgublja svoje kakovosti. To pomeni, da iz na prvi pogled odpadnih kosov nastanejo novi in uporabni.

Vabljeni ste, da stopite v stik z nami. Pokličite nas po telefonu ali pa izpolnite spodnji obrazec in nam zaupajte svoje dileme. Potrudili se bomo, da vam bomo v najkrajšem mogočem času ponudili najboljše mogoče rešitve. Dogovorili se bomo za ogled, odvoz ter vse potrebno, da bo vaš odpadni aluminij zaživel v novi podobi.

V vsakem gospodinjstvu se najdejo pločevinke, konzerve in tetrapaki, prav tako kakšni električni kabli, da o stavbnem pohištvu, kot so okna in vrata, sploh ne govorimo. Iz aluminija so lahko izdelane tudi razne ograje in drugi elementi, ki jih imate zunaj, pa avtomobilski deli in še kaj.

Najbolje je, da je aluminij povsem čist in ločen od preostalih elementov, kar pomeni, da ga je treba odstraniti od plastike in drugih snovi, s katerimi je v stiku. V kolikor tega ne morete storiti, kar brez skrbi, saj odkupujemo tudi ‘nečist’ aluminij. Je pa res, da vam bo tako imenovani umazan aluminij prinesel nekoliko manj zaslužka kot čisti.