ODKUP
BAKRA

Baker

Če se vam doma nabirajo ostanki bakra, jih lahko elegantno unovčite – tako, da se odločite za odkup bakra. Cena za kg bakra sicer ni enotna, saj jo določi ponudnik. Ne glede na to je odkup bakra odlična možnost, da se znebite navlake, nekaj zaslužite in naredite nekaj dobrega za okolje. Baker, ki ga pri nas odkupimo, namreč odpeljemo v reciklažo in na ta način poskrbimo, da se ga ponovno uporabi, ne pa zavrže. Baker je znan po tem, da se v naravi razkraja kar dolgo časa, zato je še toliko bolj pomembno, da vemo, kako se takšna odpadna kovina lahko pametno ponovno uporabi. Rešitev za neuporabni baker je torej odkup bakra, cena za kg pa se seveda ne določa le glede na stanje na trgu, temveč tudi na to, kako kvalitetna je kovina, kako je umazana oziroma očiščena in podobno.

Različne vrste bakra za recikliranje

Če vas zanima odkup bakra, naj pojasnimo, da odkupujemo različne vrste te kovine – baker Millberry, baker 1. klase, baker 2. klase in baker 3. klase. Za baker boljše kvalitete boste seveda lahko iztržili več, več o tem, ali boste lahko tudi pri sebi doma našli kvaliteten baker, pa razkrijemo v nadaljevanju.

odkup bakra

Vse, kar morate vedeti o bakru in njegovih lastnostih

Baker je kovina, ki se v naravi pojavlja že kot povsem uporabna kovina, kar pomeni, da so ga uporabljali že zelo zgodaj, hkrati pa ga še danes s pridom uporabljamo. Gre za mehko in voljo kovino, ki se jo zlahka upogni, električno in toplotno pa je zelo dobro prevoden. Povsem svež baker je rožnato-oranžne barve.

S pojmom baker Millberry označujemo popolnoma čist oziroma neonesnažen baker. Takšen baker torej nima nobenih ostankov izolacije, lakov, maščob, olj, barve, prav tako se na njem ne vidi sledi morebitne oksidacije. Gre za zelo čist baker značilne sijoče zlato-rdeče barve. Vas zanima odkup bakra? Cena za kg je v primeru takšnega bakra precej visoka.

Kovina baker se najde v vsakem gospodinjstvu. Iz bakra so namreč izdelane elektroinštalacije (žice), vodovodne inštalacije (cevi, ventili …), baker je del klimatskih naprav in računalniških vezij, sončnih elektrarn in žlebov, gospodinjskih aparatov, posode in tehnoloških napravic … Skoraj zagotovo se najde v vsakem gospodinjstvu – tudi zato, ker je baker biostatičen. To pomeni, da se bakterije na njem ne morejo razmnoževati in je zato primeren tudi za stik z živili.

Ker je baker odličen prevodnih električne energije in odporen proti koroziji, je tudi v industriji in gospodarstvu na splošno zelo iskan. Uporabljajo ga za strešne kritine, električne žice, vodovodne napeljave, industrijske stroje, zelo uporabne pa so tudi različne njegove zlitine. Iz bakra so lahko izdelani kipi in spomeniki, prisoten je v motorjih, električnih razdelilnikih, katodnih ceveh, kovancih, glasbenih instrumentih in še kje. Če dobro razmislite, se z bakrom redno vsakodnevno srečujete, kajne?

Baker kot kovina tudi ob večkratni reciklaži ne izgublja svojih dobrih lastnosti. V bistvu je baker tretja najbolj reciklirana kovina – takoj za železom in aluminijem. Dandanes ocenjujejo celo, da je kar 80 odstotkov vsega bakra, ki so ga doslej izkopali, še vedno v uporabi. Baker reciklirajo tako, da ga v peči talijo in reducirajo, nato pa ulijejo in mu tako podarijo novo življenje. Baker, ki ni zelo čist, pa uporabijo drugače, na primer z galvanizacijo.

Če vas zanima odkup bakra, cena variira tudi glede na to, katere klase je baker, ki ga želite prodati. V prvi klaso spadajo na primer mehke žilnate žice, ki niso oksidirane in nimajo ostankov umazanije ter maščob. V drugo klaso razvrščamo posamezne kose in cevi ter pločevino, takšen baker mora biti čist in neoksidiran, medtem ko v tretjo klaso spadajo zlasti kakšen stare cevi in pločevina, žlebovi in nečisti kosi. Takšen baker je lahko lakiran in oksidiran, vsebnost bakra pa mora vseeno biti najmanj 95 odstotkov.

Odkup bakra poteka po za nas popolnoma utečenem postopku. Seveda ste najprej na vrsti vi, da stopite v stik z nami. Lahko nas pokličete ali pa nam pišite prek spodnjega obrazca. Oglasili se vam bomo v najkrajšem mogočem času in se dogovorili.

Zaupali nam boste podrobnosti v zvezi z bakrom, ki ga želite prodati. Povedali nam boste, v kakšni obliki je (so to morda žice, cevi, kakšni večji kosi …), koliko približno ga imate, ali je čist ali umazan in podobno. Če imate le majhno količino te kovine, nam jo lahko pripeljete sami in se bodo takoj dogovorili za odkup bakra, cena pa bo postavljena takrat, ko si bomo vaš material tudi ogledali.

V kolikor imate za odkup na voljo večje količine bakra, pa bomo mi prišli k vam, si ogledali vaš odlagalni prostor in na mestu se bomo pogovorili o podrobnostih. Če se greste odkup bakra, cena za kg variira, kar smo že nekajkrat poudarili, pa vendar ste lahko prepričani, da smo pošten odkupovalec, ki bo za vašo surovino podal najbolj pošteno ceno. Na kraju samem bomo baker torej odkupili, ga naložili in varno odpeljali. Vaš baker bo na ta način postal ponovno uporabe, kar je odlična novica tako za okolje, v katerem živimo, kot vas same, saj lahko tako tudi nekaj zaslužite.

Smo zaupanja vredno podjetje

Naše podjetje se ponaša s strokovnostjo in profesionalnostjo. Za nas je pomembna prav vsaka stranka, zato ste lahko prepričani, da se bomo v popolnosti posvetili tudi vam. Stopite v stik z nami in nam zaupajte svoje dileme, mi smo tu, da vam pomagamo. In to vsakič znova naredimo z največjim veseljem. Vas torej zanima informativna ponudba za odkup bakra? Cena za kg ne more biti natančno podana vnaprej, podrobnosti lahko opredelimo šele ob ogledu in oceni stanja kovine. Ne glede na njeno stanje ste lahko prepričani, da boste brez večjega truda nekaj zaslužili.

4.7/5 - (30 votes)

Pogosta vprašanja
in odgovori

Baker se najpogosteje uporablja v električnih žicah, zato ga boste našli v električnih inštalacijah in številnih elektronskih napravah. Med zelo znane izdelke iz bakra štejemo tudi žlebove, pa kakšne spomenike, kritine in podobno. Baker je na splošno res pogosto prisoten v naših življenjih. Vas zanima odkup bakra? Cena za kg se razlikuje glede na njegovo kakovost.

Naše podjetje je specializirano za tovrstne storitve. Opravljamo jih z veseljem in s prav posebnim zagonom, saj na ta način pomagamo tako okolju (baker odpeljemo v reciklažni center) kot vam (za odpadni baker vam plačamo). Naši zaposleni imajo večletne izkušnje z odkupom bakra, pri svojem delu jih vodijo poštenost, odzivnost in profesionalen odnos. Baker, ki ga odkupimo, plačamo takoj, prav tako smo ves čas na voljo za vse dodatne informacije.

Ne! Ravno zato je tako primeren za reciklažo in ponovno uporabo. Njegove lastnosti, kot so na primer elektroprevodnost, protikorozivnost in biostatičnost, se ob predelavi ne izgubijo, zato lahko rečemo, da baker svoje lastnosti ohranja tudi ob večkratni reciklaži. To je dobro vedeti tudi zato, ker so svetovne zaloge bakrove rude seveda omejene. Le vprašanje časa torej je, do kdaj bo prodaja še stopala v korak s povpraševanjem. Ta trend bi z intenzivnejšo prodajo bakra za recikliranje lahko krepko upočasnili, zato se tudi sami odločite za odkup bakra, ne bo vam žal.

Glede na lastnosti, ki jih ima baker, zagotovo. Baker je zaradi svojih lastnosti, ki omogočajo vsakodnevno uporabo, zelo razširjen, praktičen in na srečo sposoben večkratnega recikliranja. Zaradi teh lastnosti drži svojo ceno, če se zavedamo, da je to v bistvu neke vrste kovina prihodnosti, saj nudi možnosti vnovičnega in vnovičnega recikliranja, pa sploh lahko rečemo, da je ta kovina naravnost neprecenljiva.