10 najpogostejših predmetov v vašem domu, ki jih lahko prodate za recikliranje kovin

10 najpogostejših predmetov v vašem domu, ki jih lahko prodate za recikliranje kovin

V vsakdanjem gospodinjstvu se skriva več predmetov, ki vsebujejo kovine, primerne za recikliranje. Prodaja teh kovin ne le da prinaša finančno korist, ampak tudi prispeva k ohranjanju okolja. Krizant d.o.o. spodbuja recikliranje kovin iz gospodinjstev z zagotavljanjem enostavnega in učinkovitega sistema odkupa. Oglejmo si deset najpogostejših predmetov, ki jih najdete v vašem domu in jih lahko prodate:

  1. Stare elektronske naprave – Stari računalniki, mobilni telefoni in druge elektronske naprave vsebujejo dragocene kovine, kot so zlato, srebro in baker.
  2. Kuhinjski pripomočki – Ponev, lonce in druge kuhinjske pripomočke, zlasti tiste iz nerjavečega jekla ali aluminija, je mogoče reciklirati.
  3. Kabli in žice – Neuporabne električne žice in kabli vsebujejo baker, ki je visoko cenjen v reciklažni industriji.
  4. Orodja – Stara orodja, ki so poškodovana ali neuporabna, pogosto vsebujejo reciklirajoče kovine, kot so jeklo in aluminij.
  5. Radiatorji – Stari radiatorji iz bakra in aluminija lahko prinesejo lepo ceno pri odkupu kovin.
  6. Avtomobilski deli – Zavorni diski, izpušni sistemi in motorji vsebujejo reciklirajoče kovine, kot so železo, jeklo in aluminij.
  7. Okenski okvirji – Aluminijasti okenski okvirji so primerni za recikliranje, ko zamenjate okna.
  8. Stari ključi – Ključi so običajno izdelani iz medenine, ki je dragocena kovina za recikliranje.
  9. Odpadne cevi – Baker, ki se pogosto uporablja za vodovodne cevi, je še ena kovina, ki jo je mogoče reciklirati.
  10. Stari kovinski vrtni pripomočki – Kovinske grablje, lopate in drugo vrtno orodje lahko vsebujejo reciklirajoče kovine.

Preden odpeljete te predmete v reciklažni center ali jih prodate podjetju, kot je Krizant d.o.o., je pomembno, da jih ustrezno pripravite in ločite po vrsti kovine. To bo olajšalo postopek recikliranja in povečalo vrednost vaših odpadnih kovin. Krizant d.o.o. ponuja konkurenčne cene za odkup kovin, s tem pa omogoča gospodinjstvom, da prispevajo k trajnostnemu okolju, hkrati pa iz svojih odpadnih materialov iztržijo visoko finančno korist.

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkupkovin.com

Odkupkovin.com

DELI: