Aluminij v industriji – zaželen material

Aluminij v industriji – zaželen material

Zaradi svoje vsestranskosti je aluminij postal zaželena kovina v številnih panogah. Je sestavni del infrastrukture sodobnega sveta. Skoraj vsak človek na svetu je verjetno že prišel v stik z aluminijem.

V domu – Aluminij je povsod v naših domovih. Najdete ga v napravah, kot so hladilniki, v embalaži hrane in pijače, v kuhinjski posodi in skoraj povsod drugje.

Elektronika – Aluminij postaja vse bolj priljubljen v elektronskih izdelkih, kot so prenosni računalniki, televizorji in pametni telefoni. Sprva so ga uporabljali zaradi visoke prevodnosti, zato je bil najprimernejši za hlajenje procesorjev. V zadnjem času se proizvajalci odločajo za aluminij kot material za izdelavo ohišij. Kovina ne zagotavlja le lahke vzdržljivosti, ampak je tudi videti bolj prefinjeno kot jeklo ali plastika.

Letalstvo – Brata Wright sta leta 1903 z letalom Wright Flyer izvedla prvi človeški polet na svetu. Motor je bil delno izdelan iz aluminija in letalska industrija se od takrat ni več ozirala nazaj. Brez aluminija človeštvo verjetno nikoli ne bi obstalo. Zaradi visoke trdnosti in majhne teže je kovina ključna sestavina vsakega letala. Večina sodobnih letal vsebuje do 80 % aluminija po teži.

Raziskovanje vesolja – Uporabnost aluminija sega tudi onkraj našega planeta. Tako kot letala se tudi aluminij zaradi nizke gostote in visoke trdnosti pogosto uporablja na vesoljskih plovilih. Večina sodobnih vesoljskih plovil vsebuje od 50 % do 90 % aluminijeve zlitine; Sputnik 1 je bil izdelan iz aluminijeve zlitine, Sovjetska zveza pa ga je izstrelila leta 1957.

 

Odkup aluminija

Pri Krizant d.o.o. odkupujemo aluminij v vseh oblikah. Zaradi njegovih izjemno uporabnih lastnostnih se zagotovo nahaja v marsikaterih starih predmetih, ki bi jih želeli zavreči. Namesto stroška si ustvarite dobiček, tako da te predmete in aluminij prodate nam. Kontaktirajte nas še danes, prevzamemo lahko tudi na vaši lokaciji.

 

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkupkovin.com

Odkupkovin.com

DELI: