Kako enostavno je reciklirati aluminij?

Kako enostavno je reciklirati aluminij?

Aluminij je mogoče 100-odstotno reciklirati brez izgube njegovih lastnosti.

Večja prizadevanja za recikliranje aluminija so se začela v zadnjih šestdesetih letih prejšnjega stoletja, ko so aluminijaste pločevinke za pijačo postale zelo priljubljene. Za recikliranje aluminija je treba odpadke stopiti; za to je potrebnih le 5 % energije, ki se porabi za proizvodnjo aluminija iz rude.  Po podatkih združenja Aluminum Association se zaradi recikliranja še vedno uporablja približno 75 odstotkov vsega aluminija, ki je bil kdaj koli izdelan. Posledično se je ogljični odtis aluminijske industrije od leta 1995 zmanjšal za skoraj 40 %. Proizvodnja aluminija povzroča 0,8 % svetovnih emisij toplogrednih plinov, vendar se razvija določena tehnologija za zmanjšanje tega odtisa. Vendar je mogoče prizadevanja za recikliranje še izboljšati. Američani na primer vsake tri mesece zavržejo toliko odpadnega aluminija, da bi lahko obnovili celotno floto ameriških komercialnih letal. Z recikliranjem te kovine bi prihranili energijo, enakovredno 16 milijonom sodov nafte.

Zanimivost: Po podatkih združenja Aluminum Association se aluminijasta pločevinka po recikliranju vrne kot nova v samo 60 dneh.

 

Sodelujte pri varovanju okolja in poskrbite, da bo vaš odpadni aluminij recikliran, ter ga prinesite v naš zbirni center na naslovu Selo pri Ihanu 27, Domžale. Se vidimo!

 

Odkupkovin.com

DELI: