Kako se recikliranje kovin razlikuje od recikliranja drugih materialov

Kako se recikliranje kovin razlikuje od recikliranja drugih materialov

recikliranje plastike in kovin

Tako podjetja kot posamezniki si morajo prizadevati za čim večje recikliranje in ponovno uporabo, ne glede na vrsto materiala. Nekateri materiali so v procesu recikliranja bolj odporni kot drugi.

Recikliranje odpadnih kovin je razmeroma preprosto, saj je večino kovin mogoče neskončnokrat pretaliti in vliti, pri čemer ohranijo svoje prvotne lastnosti in trdnost.

Drugače pa je pri plastiki. Obstaja na tisoče vrst plastike in vseh ni mogoče reciklirati. Uporabljeno plastiko je treba razvrstiti na reciklažno in nereciklažno, kar zahteva veliko časa in denarja. Tudi ko ste izločili plastiko, ki je primerna za recikliranje, plastika ni neskončna kot kovina. Vsakič, ko ga ponovno segrejete in oblikujete v nov izdelek, se postopoma razgradi. Resnica je, da večina plastike ne pride v sistem recikliranja in bo najverjetneje končala na odlagališču ali v sežigalnici.

Papir se razgradi tudi z nenehnim recikliranjem, saj vlakna ob vsakem mulčenju oslabijo, zaradi česar je treba za proizvodnjo uporabnega izdelka in ublažitev razgradnje vnesti primarna vlakna.

Iz kovine ne moremo izdelati vsega (čeprav bi bilo odlično, če bi lahko). Kljub temu neskončna možnost recikliranja kovin dokazuje, kako pomembno je recikliranje odpadnih kovin za trajnostni svet.

 

Bodimo skupaj odgovorni in naj vsak prispeva po svoji moči. Če imate kaj odpadnih kovin, jih prinesite k nam in poskrbeli bomo, da so reciklirane. Za material vam bomo dali odlično ceno. Prodate lahko gradbeni material, stare gospodinjske pripomočke in veliko drugih stvari. Če niste prepričani, nas kontaktirajte in naši strokovnjaki vam bodo z veseljem pomagali.

 

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkupkovin.com

Odkupkovin.com

DELI: