Nasveti za najboljši zaslužek z odpadnim aluminijem

Nasveti za najboljši zaslužek z odpadnim aluminijem

odkup aluminija

– Z magnetom ugotovite ali gre dejansko za aluminij. Ker ima aluminij zelo šibke magnetne lastnosti, nanj magneti ne primejo.

– Preskus iskrenja – če se iskri, je verjetno iz nerjavečega jekla; če se ne iskri, je iz aluminija.

– Ker je aluminij treba sortirati, je priporočeno prej poklicati v zbirni center in preveriti, kako razvrščajo aluminij.

– Očistite umazane ostanke aluminija – če je mogoče, porežite ali odstranite plastiko, kovino, ostanke ali kar koli drugega, zaradi česar so ostanki aluminija “umazani”. Vendar morate oceniti, kdaj se vam čiščenje ne splača ali sploh imate pravo opremo za čiščenje.

– Odstranite aluminijasto žico, da bo čista.

 

Energetski prehod

Prehod na zeleno barvo bo v prihodnjih letih očitno vplival na cene bakra, teoretično pa bi moral vplivati tudi na cene aluminija. Proizvodnja električnih vozil narašča pri vseh proizvajalcih, aluminij pa je še vedno glavna sestavina avtomobilov, ne glede na to, ali jih poganja plin ali ne. Zato lahko pričakujemo, da se bodo v naslednjih nekaj letih poleg bakra povečale tudi cene aluminija.

 

Odkup aluminija

Če bi radi zaslužili z odpadnih aluminijem ga prinesite v naš zbirni center ali pa naročite odvoz. Pokličite nas na 040 684 500 ali pa nam pišite na info@odkupkovin.com.

Odkupovin.com

DELI: