Odpadne kovine okoli hiše po rušenju: baker

Odpadne kovine okoli hiše po rušenju: baker

Pri gradnji, rušenju in prenovi doma nastane veliko odpadkov. Razočaranje je lahko neprijetno, če zapravljate denar. Kaj lahko še naredite z odpadno kovino v hiši?

Če delate v gradbeništvu, pri rušenju ali obnovi, imate opravka z veliko odpadnega materiala. Čeprav je enostavno priskrbeti smetnjak in vse odvreči, priporočamo, da ostanke kovin shranite. Z razvrščanjem in prodajo odpadnih materialov lahko na dolgi rok prihranite veliko denarja.

Katere so najboljše stvari, ki jih je mogoče zavreči za denar? V nadaljevanju preberite, katere različne odpadne kovine lahko najdete v svojem domu in koliko je vsaka od njih vredna.

Najprej začnimo s kovino najvišje vrednosti, ki jo lahko najdete v svojem domu.

Odpadni baker

Za odpadni baker boste dobili najvišjo ceno v primerjavi z drugimi kovinami. Baker lahko najprej poiščete v kuhinji in kopalnici.

Na primer, v vodovodnih ceveh boste verjetno našli baker. Ti se nahajajo v vašem domu in zunaj njega pod zemljo. Bakrene cevi lahko odrežete z žago za žaganje.

Baker lahko najdete tudi v ožičenju. To se morda zdi samoumevno, vendar se morate najprej prepričati, da je elektrika izklopljena, če želite pridobiti bakreno napeljavo. Nato ga lahko prebijete skozi stene ali razrežete na koščke.

Cena vašega bakra bo odvisna od njegove čistosti in trga. Večina najdenega bakra je onesnažena z drugimi kovinami, kar zmanjšuje njegovo vrednost.

Cena odpadnega bakra se razlikuje glede na vrsto bakra. Oglejmo si različne vrste bakra.

Baker 1. kvalitete

Baker št. 1 je zelo sijoč in čist baker, ki je vreden največ. Pogosto ga najdemo v obliki bakrenih napeljav in cevi. Če je bila na njem kdaj koli pritrjena plastika ali drug material, je bil ta že odstranjen.

Poleg tega baker #1 ne oksidira in ne vsebuje olj ter se ne meša z drugimi kovinami.

Baker 2. kvalitete

Po drugi strani je lahko baker #2 oksidiran, pobarvan ali spajkan z drugimi kovinami. Ta vrsta bakra ima nižjo vrednost od bakra št. 1, ker je predelava dolgotrajnejša.

Baker 3. kvalitete

Nazadnje, baker 3. kvalitete pogosto najdemo v strešnih kritinah. Ta vrednost je najnižja, ker je na njej veliko katrana ali barv, zaradi česar postopek traja veliko dlje kot pri prvih dveh. To je zato, ker postopek vključuje nadaljnjo obdelavo, s katero se materiali očistijo s kovine.

 

Odkup bakra

Če vam je pri rušenju ali prenovi hiše ostalo kaj odpadnega bakra, ga ne mečite stran, temveč ga prodajte nam po visoki ceni in prihranite. Ne le, da nudimo kvalitetno storitev odkupa in poskrbimo, da so vaši materiali reciklirani, poskrbimo tudi za prevzem odpadnih kovin na vaši lokaciji. Kontaktirajte nas še danes.

 

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkupkovin.com

Odkupkovin.com

DELI: