Odpadne kovine okoli hiše po rušenju: medenina, aluminij, jeklo

Odpadne kovine okoli hiše po rušenju: medenina, aluminij, jeklo

Odkup kovin

V prejšnji objavi smo pisali o bakru, ki ga najdemo pri rušenju hiše. Baker dosega najvišjo vrednost. V tej objavi pa bomo omenili še ostale kovine, ki jih pogosto najdemo pri rušenju hiše: medenina, aluminij in jeklo.

Odpadna medenina

Naslednja kovina z visoko vrednostjo je medenina. To je zato, ker je to kovino težko najti, zato je povpraševanje po njej večje od ponudbe. Eden glavnih načinov iskanja medenine je odstranjevanje kljuk.

Medenino lahko najdete tudi v kuhinjskih in kopalniških ceveh. Če cevovodi niso bakreni, so verjetno medeninasti. Razlika je v tem, da je baker rdečkasto rjave barve, medenina pa je umirjene rumene barve. Poleg tega je na bakrenih materialih vgravirana črka “C”.

Če imate kakšne napeljave ali pohištvo, ki je ostalo za vami, lahko medenino najdete tudi tam. Ne pozabite, da bo vrednost vseh zlitin, kot so mešanice železa in medenine, nižja.

Nato se posvetimo kovinam z nižjo vrednostjo.

Odpadni aluminij

Aluminijaste odpadne kovine vam bodo morda prinesle nižji donos kot bakrene in medeninaste, vendar jih je veliko lažje najti. Aluminij lahko najdete v okenskih okvirjih, oblogah, vratih, žlebovih in strelovodih.

Poleg tega je iz aluminija izdelanih veliko gospodinjskih predmetov, zlasti v kuhinji. Sem spadajo lonci, ponve in pločevinke, čeprav je vrednost pločevink pogosto nižja. Veliko elektronskih naprav v vašem domu je prav tako izdelanih iz aluminija, vendar priporočamo, da te posebne predmete reciklirate v zaupanja vrednem obratu za recikliranje elektronskih odpadkov.

Odpadno jeklo

Ena najcenejših kovin, ki se uporablja pri gradnji hiš, je jeklo.

Običajno so vse odpadne kovine v hiši, ki niso zgoraj naštete, najverjetneje jeklene. V nasprotju z drugimi kovinami je jeklo magnetno. Če ne morete ugotoviti, katera je ta, jo lahko prelisičite z magnetom in to ugotovite.

Nekatera mesta, kjer lahko najdete jeklo, so police, grelniki, kovinski stoli in svetilke. Jeklo se pogosto uporablja tudi v kuhinjskih aparatih, zato pred rušenjem odstranite vse preostale hladilnike, pečice, mikrovalovne pečice itd.

Strokovni nasvet: Če želite doseči najboljšo možno vrednost, ločite jeklo od nerjavnega jekla, saj je nerjavno jeklo vredno več.

 

Odkup kovin

Če vam je pri rušenju ali prenovi hiše ostalo kaj odpadnih kovin, jih ne mečite stran, temveč jih prodajte nam po visoki ceni in prihranite. Ne le, da nudimo kvalitetno storitev odkupa in poskrbimo, da so vaši materiali reciklirani, poskrbimo tudi za prevzem odpadnih kovin na vaši lokaciji. Kontaktirajte nas še danes.

 

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkupkovin.com

Odkupkovin.com

DELI: