Okolju prijazne lastnosti aluminija – zelena kovina

Okolju prijazne lastnosti aluminija – zelena kovina

Aluminij pogosto imenujejo zelena kovina, vendar to nima nobene zveze z njegovo barvo. Imenuje se zelena kovina, ker je ena najbolj razširjenih in okolju prijaznih kovin na planetu. Kovine je mogoče 100-odstotno reciklirati, pri taljenju do staljene oblike pa se njene lastnosti ne spremenijo, kar pomeni, da jo je mogoče reciklirati v neskončnost, ne da bi se pri tem poslabšala kakovost ali vzdržljivost. Poleg tega postopek recikliranja aluminija porabi 95 % manj energije kot proizvodnja iz surovin.

Domneva se, da se do 75 % aluminija, ki je bil kdaj koli proizveden na svetu, danes še vedno uporablja zaradi nenehnega procesa recikliranja. Aluminijasta embalaža za pijače je eden od najbolj pogosto recikliranih predmetov na svetu, ki bi ga lahko stalili in mu dali novo življenje kot del letala, daljnovoda ali visoke stavbe. Ko so leta 2003 porušili stari stadion Wembley, je bilo 96 % aluminija, ki je bil uporabljen za gradnjo prvotne strukture, predelanega in recikliranega.

V podjetju Krizant d.o.o. smo specializirani za odkup odpadnih kovin. Odkupujemo odpadni aluminij iz gospodinjstev in podjetij ter poskrbimo za njegovo recikliranje. Nato se uporablja v različnih izdelkih v različnih panogah.

Če vas zanima prodaja ali recikliranje odpadnih kovin, stopite v stik z nami še danes, tako da nas pokličete na +386 40 684 500 ali nam pišite na info@odkupkovin.com.

 

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Odkupkovin.com

DELI: