Pregled razvrščanja kovinskih ostankov

Pregled razvrščanja kovinskih ostankov

Če se ukvarjate s preurejanjem doma ali vodite podjetje, se vam lahko zgodi, da imate na zalogi ostanke odpadnih kovin. Čeprav se morda zdi, da je to nadloga, lahko z odpadno kovino zaslužite nekaj dodatnega denarja. Pomembno pa je, da se seznanite z različnimi vrstami odpadnih kovin, da boste vedeli, kaj lahko pričakujete, ko se dogovorite za prevzem odpadnih kovin. Tukaj je nekaj stvari, ki jih morate vedeti o razvrščanju kovinskih odpadkov.

Železne kovine

Kovinske odpadke delimo v dve kategoriji: železne in neželezne kovine. Razlikovalna značilnost med obema vrstama kovin je prisotnost železa. Zato je vse, kar je izdelano iz jekla, železna kovina. Avtomobili in številni gospodinjski aparati so na primer večinoma izdelani iz železnih kovin. Če niste prepričani, ali je stvar železna ali ne, preverite, ali jo pritegne magnet. Če je kovina magnetna, je to železna kovina. Čeprav so železne kovine nagnjene h koroziji, jih odkupovalci kovinskega odpada cenijo zaradi njihove visoke vzdržljivosti in natezne trdnosti.

Neželezne kovine

Kot ste morda uganili, so neželezne kovine kovine, ki ne vsebujejo železa. Neželezne kovine so odporne proti koroziji in niso magnetne. Znane so tudi po tem, da so mehkejše in bolj plastične kot železne kovine. To je eden od razlogov, zakaj se uporabljajo za uporabo, kot so napeljave, cevi in cevovodi. Običajne železne kovine, ki jih lahko najdete doma ali v avtomobilu, so svinec, medenina, baker, aluminij in aluminijeve zlitine, cink in nerjaveče jeklo. Prav tako je treba omeniti, da so neželezne kovine zaradi svoje ne-korozivne narave primerne za delovanje v okoljih, kjer so pogosto v stiku z vodo. Neželezne kovine imajo pri kupcih odpadnih kovin veliko višje cene kot železne kovine.

Zakaj reciklirati

Poleg tega, da lahko z recikliranjem odpadnih kovin zaslužite denar, ima recikliranje tudi številne okoljske koristi. Proizvodnja železnih in neželeznih kovin močno obremenjuje okolje. Novo ustvarjene kovine je treba izkopati v kamnolomih, kar je sam po sebi izjemno uničujoč in onesnažujoč proces. Proizvodnja kovin po drugi strani znatno prispeva k nastajanju toplogrednih plinov, zato je vse, kar lahko storite za zmanjšanje odvisnosti od novo proizvedenih kovin, koristno za gradnjo čistejšega in boljšega sveta.

 

Če iščete zbirni center za recikliranje odpadnih kovin, se obrnite na strokovnjake v podjetju Krizant d.o.o. Pomagali smo že veliko ljudem pri recikliranju odpadnega materiala. Pokličite nas na telefonsko številko +386 40 684 500 ali nam pišite na mail info@odkupkovin.com še danes!

 

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Odkupkovin.com

DELI: