Privacy Policy

Pravice uporabnikov in varovanje osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov

V podjetju Krizant d.o.o. se zavedamo odgovornosti ravnanja z osebnimi podatki, zato vse zbirke osebnih podatkov vodimo, vzdržujemo, hranimo in nadzorujemo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 94/2007) ter posamezniku, katerega osebne podatke obdelujemo, zagotavljamo naslednje pravice:

Pravica, da od podjetja Krizant d.o.o. kot upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahtevam:

  • Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:
    • namene obdelave,
    • vrste osebnih podatkov
    • uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah,
    • predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja,
    • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.
  • Razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika.
  • Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določim sam (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevam drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahtevam, lahko upravljavec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov
  • Popravek netočnih osebnih podatkov
  • Omejitev obdelave, kadar:
    • oporekam točnosti osebnih podatkov, in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov, je obdelava nezakonita in nasprotujem izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevam omejitev njihove uporabe, upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, pa jih jaz potrebujem za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov
  • Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličem to privolitev za obdelavo osebnih podatkov
  • Izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, s pravico, da te podatke posredujem drugemu upravljavcu, ne da bi me prvotni upravljavec pri tem oviral
  • Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov
  • Da zame ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z mano ali na podoben način name znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

 

Pravica, da zoper upravljavca vložim pritožbo pri informacijskem pooblaščencu, če menim, da obdelava mojih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu podatkov

Postopek uveljavljanja pravic:

  • Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na e-naslov info@krizant.si.
  • Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.
  • Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

 

Izjava o zasebnosti

V podjetju Krizant d.o.o. spoštujemo in cenimo Vašo zasebnost in osebne podatke, ki nam jih zaupate. Osebne podatke, ki jih pridobimo z nudenjem naših storitev, hranimo in obdelujemo v skladu z veljavno evropsko in slovensko zakonodajo (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-1 in Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov GDPR)

Upravljalec osebnih podatkov

Upravljalec osebnih podatkov je podjetje Krizant d.o.o., Slamnikarska cesta 1B, 1230 Domžale (v nadaljevanju “upravljalec osebnih podatkov” ali “Krizant”)

Podatki, ki jih zbiramo in nameni obdelave

PODATKI O REGISTRIRANIH UPORABNIKIH

  • Podatki: Ime in priimek, elektronski naslov.
  • Namen: Zagotavljanje kvalitetne uporabniške izkušnje in izpolnjevanje naših pogodbenih obveznosti.

PODATKI O VAŠI KOMUNIKACIJI S PODJETJEM KRIZANT

  • Podatki: Ime in priimek, telefonska številka, elektronski naslov, ura in datum komunikacije in vsebina elektronske komunikacije (npr. vsebina poslanih elektronskih sporočil).
  • Namen: Te podatke zbiramo, da vam lahko nudimo svetovanje in pomoč.

PODATKI O UPORABI NAŠE APLIKACIJE

  • Podatki: datumi, ure in trajanje uporabe aplikacije, podatki o obiskanih podstraneh in podatki o opravljenih nastavitvah.
  • Namen: Zagotavljanje kvalitetne uporabniške izkušnje, nudenje vam prilagojenih vsebin in ponudb.

PODATKI O NAROČNIKIH NA E-OBVESTILA IN E-NOVICE

  • Podatki: elektronski naslov, ime in priimek, podatki o aktivnosti znotraj sporočil (čas in datum, kliki na povezave, odjave).
  • Namen: Te podatke potrebujemo za zagotavljanje kvalitetne uporabniške izkušnje in pošiljanje posamezniku prilagojenih vsebin in ponudb.

Podatke, ki nam jih posredujete za namen dostave blaga, lahko posredujemo ponudnikom dostave blaga.

Hramba osebnih podatkov in obdobje obdelave

  • Vaše osebne podatke hranimo in obdelujemo dokler se ne izpolni namen obdelave.
  • Osebne podatke, ki jih pridobimo z vašim soglasjem, hranimo do preklica.
  • Če je rok hranjenja določen z zakonom (npr. računovodski ali davčni podatki), potem te podatke hranimo v skladu z njim.
  • Vaše podatke shranjujemo na strežnikih lociranih v Sloveniji, EU in ZDA. Občasno se lahko podatki obdelujejo tudi izven zgoraj navedenih območij.

Avtomatizirano odločanje in profiliranje

Na podlagi osebnih podatkov, ki jih pridobimo od vas, se v določenih primerih izvaja avtomatizirano odločanje (vključno s profiliranjem).

Varnost vaših podatkov

  • Na naših spletnih straneh uporabljamo več varnostno – zaščitnih sistemov, s katerimi vaše osebne podatke ščitimo pred izgubo, razkritjem, neželjenim spreminjanjem ali zlorabo podatkov.
  • Vaši osebni podatki so zavarovani z uporabniškim imenom in geslom in tako dostopni le pooblaščenim osebam (zaposlenim in pogodbenim obdelovalcem).
  • Po izpolnitvi namena hrambe, se podatki trajno izbrišejo oziroma anonimizirajo.

Vaše pravice

PRAVICA, DA OD PODJETJA KRIZANT D.O.O. KADARKOLI ZAHTEVATE:

Dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije:

  • namen obdelave,
  • vrste osebnih podatkov, uporabnike ali kategorije uporabnikov, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki, zlasti uporabnike v tretjih državah ali mednarodnih organizacijah,
  • predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja,
  • obstoj avtomatiziranega sprejemanja odločitev, vključno z oblikovanjem profilov.
  • Razloge zanj kot tudi pomen in predvidene posledice take obdelave za posameznika.
  • Eno (brezplačno) kopijo osebnih podatkov v obliki, ki jo določim sam (če je zahteva podana z elektronskim sredstvom za komunikacijo in ne zahtevam drugače, se kopija zagotovi v elektronski obliki). Za dodatne kopije, ki jih zahtevam, lahko upravljavec zaračuna razumno pristojbino ob upoštevanju stroškov.
  • Popravek netočnih osebnih podatkov.

OMEJITEV OBDELAVE KADAR:

  • oporekam točnosti osebnih podatkov in sicer za obdobje, ki upravljavcu omogoča preveriti točnost osebnih podatkov, kadar je obdelava nezakonita in nasprotujem izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevam omejitev njihove uporabe, kadar upravljavec osebnih podatkov ne potrebuje več za namene obdelave, pa jih jaz potrebujem za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov.
  • Izbris vseh osebnih podatkov (pravica do pozabe), če so izpolnjene predpostavke iz člena 17 Splošne uredbe o varstvu podatkov, predvsem pa v primeru, kadar prekličem to privolitev za obdelavo osebnih podatkov.
  • Izpis osebnih podatkov v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki s pravico, da te podatke posredujem drugemu upravljavcu, ne da bi me prvotni upravljavec pri tem oviral.
  • Prenehanje uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno z oblikovanjem profilov.
  • Da zame ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki ima pravne učinke v zvezi z mano ali na podoben način name znatno vpliva, če so izpolnjene predpostavke iz člena 22 Splošne uredbe o varstvu podatkov.

PRAVICA, DA ZOPER UPRAVLJAVCA VLOŽIM PRITOŽBO PRI INFORMACIJSKEM POOBLAŠČENCU, ČE MENIM, DA OBDELAVA MOJIH OSEBNIH PODATKOV KRŠI SPLOŠNO UREDBO O VARSTVU PODATKOV

Postopek uveljavljanja pravic:

  • Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, v pisni obliki naslovim na upravljavca, in sicer na e-naslov info@krizant.si.
  • Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije, v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.
  • Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

Dodatne informacije

Za dodatne informacije in razlage nam pišite na info@krizant.si. Vsa vprašanja, ki se navezujejo na varovanje osebnosti, bodo napotena na pooblaščeno osebo za varovanje osebnih podatkov.

Call Now ButtonPOKLIČITE NAS