Zanimiva dejstva o aluminiju

Zanimiva dejstva o aluminiju

odkup aluminija

V devetnajstem stoletju je bil aluminij enako drag kot srebro. Na primer, Washingtonov spomenik, ki je bil postavljen leta 1884, ima 100-unčni aluminijasti vrhnji kamen, ki je bil največji posamično uliti kos aluminija.

Nekoč je bil dragocenejši od zlata in srebra: pred odkritjem Bayerjevega in Hall-Héroultovega postopka je bil aluminij dražji od zlata ali srebra. Napoleon III. je državne večerje postregel na aluminijastih krožnikih.

Aluminij je pomagal pri pionirskem letu: brata Wright sta uporabila aluminij za izdelavo ključnih delov motorja svojega dvoseda, ker noben proizvajalec ni mogel zagotoviti dovolj lahkega motorja s potrebno močjo.

Življenjska doba aluminijaste pločevinke: Pločevinka se večkrat reciklira v pravi zaprti zanki. Neodprte aluminijaste pločevinke so trdne, čeprav so tako tanke. Štiri škatle šestih pločevink lahko prenesejo težo dvotonskega vozila!

Američani vsake tri mesece zavržejo toliko odpadnega aluminija, da bi lahko obnovili celotno floto ameriških komercialnih letal. Z recikliranjem te kovine bi prihranili energijo, enakovredno 16 milijonom sodov nafte.

V teku so raziskave za izdelavo aluminij-zračnih baterij, ki naj bi po načrtih poganjala električni avtomobil za 1 600 km.

Raziskave na področju nanodelcev naj bi omogočile preboj na področju zasnove celic za sončno energijo in nanoobvodov. Poleg tega bo novo Nasino vesoljsko plovilo Orion za osnovno strukturo uporabljalo aluminijevo zlitino, prozoren aluminij pa je napredoval v vojaški oklepni zaščiti.

Aluminij se uporablja v več sto industrijskih panogah, zlasti v prometu, letalski in vesoljski industriji, pri pakiranju, gradnji in gradbeništvu. Industrija neposredno ustvarja več kot 155.000 delovnih mest, vsako leto pa jih je še več.

Z odmetavanjem aluminija lahko izgubimo toliko energije, kot če bi prenosni računalnik napajali 11 ur ali televizor 4 ure.

Industrija aluminija plača več kot 800 milijonov dolarjev za recikliran material, vsako minuto pa se reciklira povprečno 113.000 aluminijastih pločevink.

Po podatkih združenja Aluminum Association se zaradi recikliranja še vedno uporablja približno 75 % vsega aluminija, ki je bil kdaj koli izdelan.

 

 

Prodaja aluminija je hitra, zabavna in še zaslužite! Prinesite ga v naš zbirni center ali pa nas pokličite in se v primeru večjih količin dogovorimo za odvoz. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem svetovali glede česarkoli.

Pokličite nas na 040 684 500 ali nam pišite na info@odkupkovin.com.

Nahajamo se na lokaciji Selo pri Ihanu 27, Domžale. Odvoz nudimo po celotni Sloveniji.

Odkupovin.com

DELI: