Zakaj je odpadno jeklo koristno za podnebje in prispeva k varovanju virov

Zakaj je odpadno jeklo koristno za podnebje in prispeva k varovanju virov

Kako lahko v tem svetu proizvajate nove dobrine na način, ki je gospodaren z viri?

Industrija recikliranja jekla nam kaže kako, saj je vzor krožnega gospodarstva, ki je ekološko in ekonomsko zgledno. Treba je čim bolj ohraniti primarne vire in ohraniti jeklarsko industrijo z zagotavljanjem sekundarnih surovin.

Zaradi visokega deleža recikliranih jeklenih odpadkov (43-odstotni delež) so nemški jekleni izdelki bistveno bolj podnebju prijazni kot jekla, ki jih proizvajajo največje svetovne proizvajalke surovega jekla (približno 50-odstotni delež) na Kitajskem ali v Indiji. Uporaba odpadkov kot vira surovin, znana tudi kot “urbano rudarjenje”, pomeni, da je treba uvoziti manj surovin, poleg tega pa imajo tudi različne prednosti pred primarnimi surovinami.

Emisije CO2

Skoraj tretjina jekla izvira iz električnih jeklarn, ki kot vhodni material uporabljajo odpadno jeklo. V primerjavi s konvencionalno proizvodnjo jekla iz surovin lahko vsako leto prihranimo približno 17 milijonov ton CO2.

Poraba energije

Poraba energije pri proizvodnji jekla iz odpadkov je za 72 % manjša kot pri proizvodnji iz železove rude.

Neodvisnost od svetovnega trga

Ni treba kupovati železove rude in koksnega premoga. Ravno nasprotno – Nemčija dosega celo izvozni presežek približno 3 milijone ton jeklenega odpada. To vpliva tudi na stranske učinke, povezane s pridobivanjem surovin. Ker so delovni pogoji pogosto kritični, se porabijo zemljišča, preprečijo okoljska tveganja in popolnoma odpravijo dolge prevozne poti.

Konec koncev so jekleni odpadki in zbiranje ustreznih kovin v trgovini s kovinami pomemben prispevek k okolju prijaznemu gospodarstvu, ki varčuje z viri.

Zaslužiti z varovanjem okolja

Tako je. Vsi, ki prodajo odpadne kovine prispevajo k varovanju okolja. Vi prodate kovine in zaslužite, mi pa poskrbimo da so ustrezno reciklirane in skupaj ustvarjamo boljšo zeleno prihodnost.

 

Vse skupaj je zelo preprosto. Le pokličite nas in se dogovorite za termin.

Zbirni center: Selo pri Ihanu 27, Domžale

Tel.: +386 40 684 500

Mail: info@odkupkovin.com

Odkupkovin.com

 

DELI: